58703
KrekieRUN

De verschillende parcours overlappen elkaar gedeeltelijk.

Alle parcours starten op het dorpsplein van Watervliet. Het parcours van de 7 km gaat eerst via een lokale wijk richting Mariapolderdijk richting Leopoldskanaal waar we het voetveer Braamdijk gebruiken om over te steken. Aan de overkant is er de splitsing naar de grotere afstanden maar de 7 km kiest er voor om rechtdoor te gaan. Wat verder slaan we rechtsaf de Bomlozenput straat in, dan linksaf terug naar en over het Leopoldskanaal en rechtdoor naar de Bellekensstraat. Deze straat is ook bekend onder onze lopers tijdens de eigen Lauwerijnjogging en is tevens een Strava-segment (Krekie-Belleke ? m). Verder gaat het weer linksaf via de Blekkersdijk en de Veldstraat naar de aankomst.

Na het voetveer Braamdijk gaat de 15,8 km en 27 km stukje langs het Leopoldskanaal, steken we de Watervlietbrug over, terug Leopoldskanaal en slaan we af via de Houtlanddijk / Oostpolderkreek richting Boerenkreek. Ook hier hebben we een Strava-segment ingelast (Krekie-boer ? m). Zo komen we aan de Sint-Jansbrug waar er een bevoorrading zal zijn en tevens de splitsing voor de laatste afstand. Wij slaan af naar Roethul en via de Krabbendijk sluiten we terug aan op de Bodemlozenput en de 7 km.

De 27 km vervolgt zijn weg na de Sint-Jansbrug de polders in richting Blokkreek / Hollandersgatkreek tot we aan Freds café, bekend van de rebbekes het Leopoldskanaal terug oversteken. Hier zijn we aan de Comer-wijk van Sint-Laureins en gaan we via enkele paden naar het Zonnebos, lokaal bekend als de Fleinus. Aan het eind van de Fleinus zal er ook een bevoorrading zijn en dan direct de Graafjansdijk waar ook het 3e Strava-segment is (Krekie-Fleinus ? m) kan betwist worden. Zo komen we dan In Bentille waar we richting Riethul gaan waar we terug aansluiten op het parcours van de 15,8 km.

De 3 Strava-segmenten zijn voorzien voor degenen die zich toch eens willen uitleven, aan de hand van de info die we hieruit krijgen worden er enkele mooie prijzen gegeven. Gelieve in te geven bij Strava #KrekieRUN dan komt het in orde.

In 2024 gaat deze door op zondag 28 april en worden lopers én wandelaars verwacht aan het dorpsplein te Watervliet.
Met een vrije start tussen 9u en 11u mogen de sportievelingen zich verwachten aan het mooiste wat ons krekengebied te bieden heeft.

Een unieke wandel- en loopbeleving langs het Leopoldskanaal en de Sentse kreken.

Er kan gekozen worden tussen 7 km, 15,8 km en 27 km aan inschrijvingsprijzen 8€, 10€ en 12€. Enkel voorinschrijvingen tot zondag 21 april.
Start / aankomst op het dorpsplein, Stee Watervliet. Doucheruimtes in de sporthal nabij en afterdrink in het zaaltje daarnaast.

Dit is terug een recreatieve run / walk zonder podium of uitslag onder het credo "deelnemen is belangrijker dan winnen".
Wel werden er onderweg enkele Strava-segmenten voorzien en krijgt elke deelnemer een goodybag.

 

Na de succesvolle KrekenRUN en WALK
in 2023 organiseren we in 2024 de


KrekieRUN en WALK !!!

 

© Joggingclub Krekenlopers Sint-Laureins vzw ■ 1998-2023
info@krekenlopers.be ■ +32 (0) 498 639 710 ■ Laatste update 28-2/2024