Lauwerijnloop Watervliet 04-07-2022

Lees het laatste clubblad!!

Beste leden

 

Wij horen hier en daar dat veel mensen zich de vraag stellen wat er gebeurd is binnen onze club.

Wij begrijpen dat jullie momenteel in onwetendheid leven over het ontslag van onze voorzitter, maar dat geldt voor ons eveneens.

De beslissing werd door Alex zelf éénzijdig genomen en de exacte reden hieromtrent kennen wij ook niet.

 

Onze prioriteit is momenteel het voortbestaan van de club en wij stellen alles in het werk om dat te verwezenlijken.

 

Sportieve groeten

Marnix, Danny, Patricia en David

Krekenloper Tony Misman eindigde op een mooie derde plaats op de 24u in Aalter.

Proficiat Tony met je bronzen medaille en je gelopen afstand van 205 km 396 m.


In ons volgend clubblad verschijnt Tony's relaas van de wedstrijd.

Groepsloop voor KOM OP TEGEN KANKER

Zondag 27 februari 2022


Gezamenlijke start met onze club om 9u30.

Kleedkamers en douches beschikbaar.
Gelegenheid om nadien gezellig bij te praten met een drankje en een hapje.

De opbrengst van deze actie gaan naar Kom op Tegen Kanker !!


Je lidkaart zelf downloaden


Je kan zelf je lidkaart downloaden en/of afprinten via de website van Sporta Team.
Lees hoe je dit doet via onderstaande link naar de handleiding.
Ivan Verbeke, Krekenloper in hart en nieren, heeft sinds enige tijd een nieuwe passie gevonden... in de muziek. Op YouTube staat hij ondertussen bekend als Deuntjesman Ivan. Hij schrijft songs en teksten over het lopen, maar ook andere thema's durft hij te bezingen. Via onderstaande link kan je alvast één van zijn liedjes beluisteren. Wij zijn fan!!


Einde Superprestige seizoen 2021

Zondag 24 oktober 2021 werd de laatste Superprestigewedstrijd van dit seizoen gelopen onder een deugddoend herfstzonnetje.
Het was dus ook tijd om de prijzen uit te delen.

Als oudste lid op het hoogste schavotje: Tillo Castelein !! (foto)
Een dikke proficiat en hopelijk weet Tillo nog enkele jaren door te gaan.

Alle eindklassementen zijn terug te vinden onder de rubriek 'Super Prestige Meetjesland 2021'.
 

 

Terug veel Krekenlopers van de partij!
Maar een aantal van onze leden moest forfait geven voor deze loop, want ze waren present op de marathon van Rotterdam.
Hieronder een overzicht van hun mooie prestaties (in willekeurige volgorde):

  • Bert Verbeke     3u11'59"
  • Evelyn Cremers     4u49'22"
  • Charlotte Debaere     4u59'29"
  • Philippe De Windt     4u02'35"
  • Marianne De Baedts     4u35'26"
  • Anoucha Baute     4u29'53"
  • Ellen Bogaert     3u29'45"
  • Stephanie Van Delsen     5u17'22"
  • Mike Verbeke     2u58'32"
  • Heidi Roeygens     4u59'36"

 

Tillo (zie foto hoger) liet weten dat hij de marathon van Rotterdam liep in 3u29'49".
Dat was wel in 1995 ...


Anoucha Steijaert-Baute: van model tot finisher op de Erasmusbrug


Drie jaar geleden besloot Anoucha Steijaert-Baute te gaan hardlopen. Ze had eerder van haar kinderen al een stille hint gekregen dat ze te dik werd. Zij gaven haar voor Moederdag een roze fitnessmat. Ze ging gemotiveerd aan de slag met een dieet met bijbehorende oefeningen, viel in zeven weken zeven kilo af en kwam op haar streefgewicht van 54 kilo.

Ze gaf haar dieet en ervaringen vorm in de uitgave van een boekje met de titel ‘Het moederdag dieet’. Door het hardlopen staat ze zoveel positiever in het leven. ,,Je hersenen worden geactiveerd. Je krijgt een beter en helder inzicht in het maken van beslissingen”, vertelt ze.

De Terneuzense focuste zich in eerste instantie op wedstrijden in de grensstreek en Zeeuws-Vlaanderen. Ze richtte zich met name op de kortere afstanden. Bij haar debuut op de vijf kilometer eindigde ze meteen op een derde plaats in Watervliet. Voorzitter Alex Cocquit van De Krekenlopers lijfde haar in bij zijn vereniging. Ze woonde toen over de grens in Kaprijke.

Steijaert-Baute won wedstrijden of eindigde meestal in de top drie. Ze won in haar leeftijdscategorie de criteriums (klassementen met de beste resultaten) van De Kreeklopers en atletiekvereniging Scheldesport, waarvan ze ook lid is. Ze wilde echter méér. Ze deed mee aan (1/8) triatlons in Gastel en Terneuzen en liep halve marathons.

Daar blijft het niet bij. Morgen staat ze voor de grootste uitdaging. Dan maakt Steijaert-Baute (51), getrouwd met Alex en moeder van zoons Levi, Dewi, Dominique en dochter Anouk, haar debuut in de marathon van Rotterdam. ,,Ik wil één keer in mijn leven de marathon lopen.”

Ze kende best twijfels of ze de afstand wel zou aankunnen. ,,Bij Krekenlopers zijn ze ervan overtuigd dat ik het kan.” Dat trok haar over de streep. ,,En ik wil graag mijn grenzen verleggen”, klinkt het ambitieus.

Anoucha Steijaert-Baute groeide op in Biervliet. ,,Ik heet eigenlijk Anouschka. Zo wil ik ook genoemd worden, maar mijn vader was de ‘s en de k’ vergeten bij de geboorte-aangifte. Ik schrijf voor de wedstrijden altijd in met mijn meisjesnaam”, wil ze en passant kwijt. Ze is een laatbloeier. Heeft ze dan nooit aan sport gedaan? ,,Zwemmen was mijn passie en nog. Ik zwem met een vol pak aan in de Otheense Kreek samen met mijn hond Shelby, waarmee ik ook vaak hardloop. Ik ben lid van triatlonvereniging De Zwinstreek en trek wekelijks mijn tachtig baantjes in het zwembad in Oostburg.”

Ook de wielersport heeft haar belangstelling. Zeker in de negentiger jaren. ,,Ik heb zeven jaar als ronde-miss het OZ Wielerweekend in Zeeuws-Vlaanderen gevolgd. Een heel leuke tijd. “

Ze is verder actief op verschillende terreinen, zoals het binnenhalen van sponsors voor sportevenementen. Steijaert-Baute geeft ook advies aan mensen, bijvoorbeeld over hoe ze sneller kunnen wisselen van kleding bij triatlons. Ze zat in het bestuur van de Singelloop in Breda, waar ze twee keer meedeed aan de halve marathon. ,,Ik zorgde ervoor dat er veel Belgische lopers aan de start kwamen, want het bestuur wilde graag nog eens het maximum aantal deelnemers. Dat is gelukt.”

En waarom niet de Kustmarathon?. ,,Ik loop niet graag in de bossen en het zand. Ik ben geen trailloper. Ik hou meer van een harde ondergrond.” In de aanloop naar de Marathon van Rotterdam heeft ze een aantal keren getraind met de groepstraining Marathon Zeeuws-Vlaanderen onder leiding van cöordinator Guy van Driessche. ,, De grootste afstand was 30 kilometer. Dat ging me goed af. Ik trok de mannen mee. Ik klets altijd gigantisch veel. Het nadeel van zo’n afstand is dat je te veel tijd nodig hebt om te herstellen. Ik heb mijn eigen schema. Je moet luisteren naar je lichaam. Deze week doe ik het rustig aan.”

Ze is van plan om samen met de atleten van de Zeeuws-Vlaamse marathongroep in een rustig tempo te beginnen. ,,De eerste tien kilometer in een uur afleggen, om te eindigen tussen de 4.15 en 4.30 uur. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het ga halen. De temperatuur bij de start zal acht tot tien graden zijn. Als het maar niet regent. Ik ben een mooiweerloper. Ik ga in korte broek, loop op nieuwe schoenen en trek twee oude truien aan, die ik weg kan gooien. Ook twee liter water en gelletjes neem ik voor onderweg mee.”

Baute vertrekt morgenochtend om zeven uur vanuit Hulst met een volle bus deelnemers en supporters richting Rotterdam. ,,Daniëlla de Deckere heeft de startbewijzen en een goede plek geregeld bij de start. Ik eet ’s morgens havermout en misschien nog iets in de bus. Mijn grootste vrees is dat ik ziek word. Ik kijk elke dag naar de weersverwachting.”

Ze kijkt uit naar de Erasmusbrug. ,,Daar heb ik eens geposeerd als fotomodel voor het Engelse magazine Sheeba. Nu ga ik hardlopend over de brug. Wat een verschil. Rotterdam is een mooie stad. Ik ga vooral proberen te genieten van de sfeer, van het publiek.”