58703

Het parcours van de 7 km gaat eerst naar Moershoofdebrug en een stukje onverhard over de Nederlandse grens naar de Kantijne. We volgen de oevers van de Blokkreek en zo terug naar het Leopoldskanaal. Daar slaan we rechtsaf, passeren Fred's Eetcafé en steken dan verder het kanaal over via het voetveer om dan via de Kantijnestraat terug aan het Godshuis te komen.

De 15 km en 25 km laten in eerste instantie het Leopoldkanaal en de kreken links liggen. We trekken richting Comer om daar via enkele onverharde paden naar de Zonne en het Zonnebos (in de volksmond de Fleinus) te gaan. Zo komen we bij de beruchte Poeperkeswegel en de Bentillekreek terecht met de bevoorrading aan de Zonnebrug waar ook de splitsing is tussen beide grotere afstanden.

De 25 km blijft voorlopig de ene kant van het Leopoldskanaal volgen langs de Bentillekreek en we slaan aan Sint-Jansbrug rechtsaf met een ommetje via de Riethulstraat terug naar het kanaal waar we met het voetveer Braamdijk dan toch richting krekengebied gaan. Via de Houtlanddijk passeren we de Oostpolderkreek. Zo komen we op de Drijdijk richting Oudemanskreek en De Roste Muis. Zo gaat het verder via de Sint-Janspolderdijk naar camping Krekenpoort en via wat "boerenwegels" gaan we nu langs  de prachtig Sint-Jan-de-Doperkerk naar de Boerenkreek en Bentillepolder om een eindje verder terug aan te sluiten op de 15 km omloop.

Op de 15 / 25 km lopen/gaan we nu via de Meykenshoek en Mazurekreek (ook bekend van de Leopoldsloop) richting Sint-Margriete, langs de Hontseindestraat waar we ook de mooie Blokkreek en Hollandersgatkreek kruisen. Zo naar de Kantijne terug naar het Leopoldskanaal en via het voetveer Moershoofde terug naar het Godshuis in Sint-Laureins.

Zondag 7 mei werden lopers én wandelaars verwacht aan het Godshuis te Sint-Laureins. Met een vrije start tussen 9u en 11u mochten de sportievelingen zich verwachten aan het mooiste wat ons krekengebied te bieden heeft.

Een unieke wandel- en loopbeleving langs het Leopoldkanaal en de Sentse kreken.

Er kon gekozen worden tussen 7 km, 15 km en 25 km aan inschrijvings-prijzen 8€, 10€ en 12€. Enkel voorinschrijvingen tot zaterdag 6 mei 12u.
De sporthal - Godshuis Sint-Laureins is te vinden aan de Leemweg 4.

Dit was een recreatieve run / walk zonder podium of uitslag onder het credo "deelnemen is belangrijker dan winnen". Wel werden er onderweg enkele Strava-segmenten voorzien en kreeg elke deelnemer een goodybag.

 

Na 4 succesvolle marathons én een aflossingsmarathon
had het bestuur besloten om in 2023 eens
over een volledig andere boeg te gooien
.

de KrekenRUN en WALK !!!

 

© Joggingclub Krekenlopers Sint-Laureins vzw ■ 1998-2023
info@krekenlopers.be ■ +32 (0) 498 639 710 ■ Laatste update 28-2/2024